Gençlik ve Spor Bakanlığımız, Spor Genel Müdürlüğümüz ile Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından her yıl ortaklaşa planlanan, her yaştan insanın spor yapması için düzenli fiziksel aktivitelerin oluşturulmasını özendirmek ve yeni bireylerin spora kazandırılması için farkındalık oluşturmak amacıyla gerçekleştirilen Amatör Spor Haftası açılışı töreni  Siirt Atatürk Stadında yapıldı.Amatör Spor Haftası 09-15 Ekim 2017 tarihleri arasında tüm İlimizde farklı etkinliklerle kutlanacak.

        Açılış törenine İl Müdürümüz Sayın Hüssam OLĞAÇ, Spor Şube Müdürümüz Keriman SARAÇOĞLU, Şube Müdürlerimiz M.Nesim TOPRAK, M. Cengiz ÇOKYAŞA, Antrenörler ve Sporcu aileleri katıldı.

       Siirt Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Sayın Hüssam OLĞAÇ, “Gençlerin düzenli fiziksel aktivite alışkanlığına özendirilmesi bireylere yeni branşların tanıtılarak spora kazandırılması amatör spor branşlarına  gerekli desteğin verilerek,  sosyal sorumluluk  duygusunu gelişmesi  topyekün spor bilinci ve kültürünün oluşturulması amacında her yıl geleneksel olarak  Amatör Spor Haftası etkinliklerinin kutlandığını bu bağlam da Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirmek ve topluma yararlı bireyler oluşturmak,  çocuklarımızı mili birlik ve vatan sevgisiyle yetiştirmek yegane hedefimizdir. Bu amaçla Gençlik Spor olarak gereken çabayı sarf edeceklerini ve tesislerimizde her türlü aktiviteyi gençliğin hizmetine sunacağız” dedi.