Siirt'te, Anadolu Yıldızlar Ligi (ANALİG) Judo Bölge Grup Müsabakaları başladı.

Türkiye judo federasyonu 2017-2018 Programında yer alan Anadolu yıldızlar ligi Grup Müsabakaları 23.02.2018 tarihinde yapılan teknik toplantının ardından 24.02.2018 tarihinde başladı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü koordinatörlüğünde Siirt Spor Salonu'nda başlayan turnuvaya, Siirt, Batman, Diyarbakır, Şırnak, Gaziantep, Şanlıurfa, Kilis, Adıyaman ve Mardin'den sporcular katılım sağlayacak , turnuva iki gün sürecek.

Sporun tabana ve geniş kitleye yaygınlaştırılması, ilgili branşlarda kulüplere ve milli takımlara altyapı oluşturulması amacıyla hayata geçirilen ANALİG projesi kapsamında ilk gün yapılan müsabakaların sonunda seremoni düzenlenerek dereceye giren takımlara ödül verilmesi için tören düzenlendi.

Siirt gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Sayın Hüssam OLĞAÇ, törende yaptığı konuşmada,”Spor Genel Müdürlüğünün 2018 faaliyet programında yer alan Anadolu Yıldızlar Ligi Judo Grup Müsabakalarını ilimizde yapmaktan büyük onur duyar, grup müsabakalarına katılan idareci, Antrenör ve tüm sporcularımıza başarılar dilerim. Bu tür etkinliklerin kulüplere ve milli takıma altyapı oluşturması ve ayrıca çocuklarımızda milli birlik ve vatan sevgisi bilinci oluşturması açısından büyük önem arzetmektedir.” Dedi.

Judo Federasyonu Başkanı Sezer UYSAL, törende yaptığı konuşmada, Anadolu Yıldızlar Ligi'nin birinci etabını Siirt'te yaptıklarını söyledi.

"Bundan sonraki yarı final 4 etaplı olacak, ondan sonra finali 3 etaplı yapıp maçları bitireceğiz. Doğu illerindeki katılım, bayan sporcuların da aktif bir şekilde olması bizim için önemliydi. Buradaki organizasyon Siirt'imize ve doğu illerimize yakışır bir şekilde oldu. Bu müsabakalar başlangıç oldu. İnşallah Siirt'te daha büyük organizasyonlar yapacağız."

Siirt Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad TAŞKIN ise, judo müsabakalarına ev sahipliği yapmanın kendileri için büyük bir keyif olduğunu belirterek, sporculara başarılar diledi.

Konuşmaların ardından, Belediye Başkan Vekili Sayın Ceyhun Dilşad TAŞKIN, Judo  Federasyon Başkanı Sayın Sezer UYSAL ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Sayın Hüssam OLĞAÇ, dereceye giren sporculara ödül ve madalyaları verildi.

Belediye Başkan Vekili Taşkın, Denizli'de düzenlenen Türkiye Görme Engelliler Judo Müsabakalarında, büyükler 66 kilogram Türkiye şampiyonu olan Siirtli sporcular Abdurrahim ÖZALP ve gençler 66 kilogramda Türkiye ikincisi olan Fırat KİBİCİ'ye çeyrek altın hediye etti.