19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı İlimizde Coşkuyla Kutlandı

Siirt’ te 19 Mayıs Ataürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle ilk tören, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katılımıyla, sabah saat 09:00'da Cumhuriyet Meydanındaki, Atatürk Anıtı'na, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Sayın Hüssam OLĞAÇ tarafından, çelenk sunulması ile başladı. Aziz şehitlerimiz anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde göndere bayrak çekilmesinin ardından, buradaki tören sona erdi.

Siirt'te, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı çeşitli etkinliklerle, coşkuyla kutlandı. Siirt'te 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları için eski Hükümet Konağı önünde tören düzenlendi. Törene, Vali Vekili Aziz Onur Aydın, Garnizon Komutan Vekili Albay Oğuzhan Pehlivan, Siirt Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Cansever, Baro Başkanı Nizam Dilek ile çok sayıda davetli katıldı. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Gençliğin Ataya cevabı öğrenciler tarafından okundu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşma Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Sayın Hüssam OLĞAÇ tarafından yapıldı. İl Müdürümüz Konuşmasında “Geleceğimizin teminatı sevgili gençler. Bugün Mustafa Kemal Atatürk’ün kurtuluş meşalesinin Anadolu’da elden ele gönülden gönüle dolaşmasının yıl dönümüdür. Milletimizin tüm onur ve asaletiyle büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün rehberliğinde tarih sahnesine bir kez daha şaha kalkışın başlangıcıdır. 19 Mayıs gençlik, gençlik gelecek demektir. Türk genci Türk istiklalini Türk Cumhuriyetinin yılmaz bekçileri, bugünün ve yarının en büyük güvencesidir. Ulu önder Atatürk’ün dediği gibi; “Sizler Türkiye’nin genç evlatları yorulsanız dahi beni takip edeceksiniz, dinlenmeden yürümeye karar verenler asla yorulmazlar”  Sevgili gençler Binlerce şehit veren, sıkıntı ve yokluk içerisinde büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu değerli emaneti korumak gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak başta gelen görev ve sorumluluğunuzdur. Yakın bir gelecekte yönetimde söz sahibi olacak, Türkiye Cumhuriyetini omuzlarınızda yükselteceksiniz. Ülkemizi büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği Çağdaş Medeniyetler seviyesine sizler taşıyacaksınız. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, vatan için canlarını veren aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. Gençlerimizin bayramını kutluyorum” dedi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı sporcular, vatandaşlara karanfil dağıttı. Ardından kutlama programında, öğrencilerin sergilediği çeşitli gösterilerle coşkulu anlar yaşandı. Judo, taekwondo ve jimnastik gösterileri büyük bir beğeni ile izlendi. Değişik tarihlerde ulusal dereceler yapmış sporcularımıza ödüllerinin verilmesinin ardından tören, halk oyunları ekibinin gösterisi ve mahalli sanatçımızın müzik dinletisi ile sona erdi.