Türkiye Atletizm Federasyonunun 2018 yılı faaliyet programında yer alan, Avrupa Dağ Koşusu Şampiyonası Milli Takım U20 Kız Seçmeleri 09 Haziran 2018 tarihinde Antalya / Akseki ilçesinde yapılmıştır.

Avrupa Dağ Koşusu Şampiyonası Milli Takım U20 Kız Seçmelerine 205 sporcu katılmış, İlimizi temsilen katılan sporcumuz Esra OYSAL 4'üncü olup, Milli Takıma davet edilmiştir. Sporcumuz Esra OYSAL, 01 Temmuz 2018 tarihinde Makedonya'nın Üsküp kentinde yapılacak olan Avrupa Dağ Koşusu Şampiyonasında Ülkemizi ve İlimizi temsil etmeye hak kazanmıştır. 

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Sayın Hüssam OLĞAÇ dereceye giren sporcumuzu ve Atletizm Antrenörümüz Aslan ÇAKMAK'ı makamında kabul ederek; S
porcumuzdan Avrupa ve Dünya Şampiyonlukları beklediklerini, çalışmalara ara vermeden, daha çok çalışarak bunu başarabileceğini ifade etti. İl müdürlüğü olarak geleceğimizin teminatı olan gençlerin böylesi başarılara imza atmaları bizi gururlandırmaktadır. Sporcumuzun Avrupa ve Dünyada daha iyi dereceler yapacağına olan inancım sonsuz. İfadelerini kullandı. 

Sporcumuz Esra OYSAL’ ı makamında kabul eden il müdürümüz Sayın Hüssam OLĞAÇ Sporcumuzu altınla ödüllendirip başarı dileklerinde bulundu.