TECRÜBE KONUŞUYOR İÇİMİZDEKİ KAHRAMANLAR

15 Temmuz gecesi hain darbe girişimine karşı direnmiş, cansiperane bir şekilde kendilerini kurşunların, tankların, topların önüne atmış,  askeri üniforma giymiş darbeci teröristlere karşı kahramanca göğüs germiş, mücadele etmiş, aziz milletimizin kahraman fertlerinin, o gece yaşadıklarını, o an ki duygularını bizatihi kendi ağızlarından öncelikle geleceğimizin teminatı gençlerimizle ve halkımızla paylaşması fikri doğmuştur.

15 Temmuz Cuma gecesi yapılan darbe girişimi sonrası Milletimizin gösterdiği kahramanlık sonucunda, Sayın Bakanımızın talimatları üzerine "Tecrübe Konuşuyor İçimizdeki Kahramanlar" Projesi planlanmıştır. İsmail Hakkı ÜRÜN moderatörlüğünde Mesut YEŞİLYURT, Muhammed Enes KARAGÖZ ve Mehmet Şükrü KINTAŞ konuk oldu. Söyleşilerle, 15 Temmuz 2016 Cuma gecesi ülkemizde meydana gelen darbe girişiminde Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısı ile sokağa dökülen milyonlardan; tankların önüne duran, askeri geri çekmek için mücadele eden, tanka tüfeğe aldırmadan meydanlara inen darbe girişimine karşı duruşları ile  simge olan vatandaşlarımız tüm halkımızın ve özellikle gençlerimizin bilinçlerini diri tutmak adına o gece yaşanan duyguları paylaştılar.
16 Mayıs 2017 Tarihinde Tecrübe Konuşuyor içimizdeki kahramanlar programı Siirt İl Kültür Müdürlüğü  konferans salonunda düzenlendi. 
söyleşiye Siirt valisi Sayın Mustafa TUTULMAZ'ın da konuşma yaptığı programa;  Siirt Belediye Başkanı, İl Emniyet Müdürü, Kurum Müdürleri, ve vatandaşlar izledi Katılımın yoğun olduğu programda duygu dolu anlar yaşandı.