Siirt’ teki ilk tören, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katılımıyla, sabah saat 09:00'da Cumhuriyet Meydanındaki, Atatürk Anıtı'na, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Sayın Hüssam OĞAÇ tarafından, çelenk sunulması ile başladı.

Aziz şehitlerimiz anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde göndere bayrak çekilmesinin ardından, buradaki tören son buldu. 14 Eylül Spor Salonunda, saat 10.00'da başlayan Bayram Kutlamalarına; Vali Mustafa Tutulmaz, eşi Fatma Tutulmaz, Garnizon Komutanı Piyade Kurmay Albay Selçuk Yavuz, Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, kamu kurum ve kuruluşların müdürleri, askeri, erkan, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

14 Eylül Spor salonundaki tören programı; İstiklal marşının okunmasının ardından, günün Anlam ve önemini  belirten Konuşmayı Vali yardımcısı Sayın Bünyamin KUŞ tarafından yapıldı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı sporcuların vatandaşlara karanfil dağıtımının ardından, coşku içerisinde geçen kutlamalarda, Jimnastik, Judo, Taekwondo, ve Akrobasi gösterileri büyük bir beğeni ile izlendi.

İlimizden uluslararası alanında derece yapan sporcular, Gençlik haftasında dereceye giren öğrenciler ile Şiir, Resim ve Komposizyon yarışmalarında dereceye giren öğrenci ve sporculara ödülleri Vali Mustafa Tutulmaz ve diğer protokol üyeleri tarafından törenle verildi

Tören, Halk oyunları gösterileri ile sona erdi.

Akşam Saat 20:00'da 19 Mayıs Gençlik Resepsiyonu verildi. Resepsiyona Valimiz Sayın Mustafa Tutulmaz, Garnizon Komutanı Piyade Kurmay Albay Selçuk Yavuz, Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, kamu kurum ve kuruluşların müdürleri, askeri, erkan, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı. Resepsiyonda Valimiz Sayın Mustafa TUTULMAZ ve İl Müdürümüz Sayın Hüssam OlĞAÇ konuklarla sohbet etti.