Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Bitlis'e gençlik ve spor yatırımı kapsamında yapılacak tesislerin protokolü imzalandı.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Bitlis Milletvekilleri Cemil Taşar, Vahit Kiler, Bitlis Valisi Oktay Çağatay, Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay ile ilçe belediye başkanlarını kabul etti.

Protokol imza töreninde bir konuşma yapan Bakan Kasapoğlu, Bitlis için önemli bir gün yaşandığını belirterek, "Bitlis ayrı bir belde. İnsanıyla, doğasıyla, tarihiyle medeniyet şehri. Bitlis'in, imzalayacağımız yatırımlarla hem gençlik hem de spor anlamında ortaya koyacağı potansiyelinden eminiz. Hem gençlik hem de spor yatırımlarımızla Bitlis'in gençlerinin, yarınların dünyasında çok farklı konularda kendilerini ortaya koyacaklarına inanıyorum" diye konuştu. Bitlis'e bugüne kadar birçok yatırım yapıldığını dile getiren Bakan Kasapoğlu, şunları kaydetti:

"Türkiye 19 yılda büyük bir dönüşüm gerçekleştirdi. Gençlik değişimi ortaya koyan bir kitle. Avrupa'nın en genç nüfusuyuz. Genç potansiyeli olarak Türkiye'nin önde gelen illerinden biri Bitlis'tir. Bu yüzden istişarelerimiz neticesinde Bitlis'te gençlik merkezi olmayan ilçemiz kalmayacak. Biz sporda potansiyele göre her branşa erişimi sağlamakla sorumluyuz. Nemrut Kayak Merkezi, kış sporunda, turizminde önemli bir yer olacak. Bu sezona yetiştirmek için çalışacağız. Köylere kadar semt sahalarımızı götüreceğiz. Gençlerimizi yarınlara hazırlayacağız. Yarınların Avrupa, olimpiyat şampiyonlarını Bitlis'ten her alanda çıkaracağız."

Gençlik merkezilerinde kendilerini her alanda yetiştirecek gençlerin olacağına inandığını kaydeden Bakan Kasapoğlu, "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi demek, hız demek, sinerji demek. Bu anlamda yoğunluklu bir yatırım hamlesi var. Milletvekilleriyle, yerel yönetimiyle, sivil toplumuyla, halkıyla bir birliktelik tablosu var. Bu yatırımları da bu birliktelikle hızlı şekilde tamamlayacağız" dedi.

Çeşitli projelerle Bitlis'ten önemli sporcular çıkaracaklarına inandıklarını anlatan Bakan Kasapoğlu, "Bizim amacımız günü kurtarma değil, yarınlara hazırlanmak. Vizyonumuz bu doğrultuda. Cumhurbaşkanımızın 2023, 2053, 2071 vizyonunu inşallah adım adım gerçekleştireceğimiz, birlikte katılımcı ruhla, istişare mekanizmasıyla, gençlerimizi, ülkemizi yarınlara güçlü bir şekilde hazırlayacağız. İnancımızı, motivasyonumuzu, birliğimizi, beraberliğimizi, dirliğimiz kaybetmeden yarınlara yürüyeceğiz. Birileri ayak oyunlarıyla, tuzaklarıyla, iyiliğin, hayrın karşısında olacaktır. Biz el birliğiyle tüm şer odaklarını bertaraf ettiğimiz gibi, gençlerimizin heyecanıyla ve ortak aklımızla birer birer yarınların Türkiye'sini, nesillerini hazırlayacağız" şeklinde konuştu.