Siirt, 15 Temmuz Şehitleri Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde anlamlı bir yürüyüşe  ve sancak koşusuna ev sahipliği yaptı. Siirt Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen yürüyüş, Güres Caddesinde büyük bir coşkuyla başladı. Bu anlamlı etkinlik, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen hain darbe girişimine karşı duran ve bu uğurda hayatını kaybeden şehitlerimizin anısına gerçekleştirildi.

Yürüyüşe, Siirt Valisi Sayın Dr. Kemal KIZILKAYA ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kortej, Mehter takımı eşliğinde Güres Caddesi'nden Demokrasi Meydanı'na kadar yürüyerek Siirt’in birlik ve beraberlik ruhunu bir kez daha ortaya koydu.

Katılımcılar, ellerinde Türk bayrakları taşıyarak, yürüyüş boyunca birlik ve beraberlik mesajları verdi. Demokrasi Meydanı'nda sona eren yürüyüşün ardından, şehitlerimiz için dualar edildi ve çeşitli anma etkinlikleri gerçekleştirildi.

Aynı saatlerde, Siirt Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü sporcularının taşıdığı sancak, Garnizon Şehitliği önünden başlayarak Demokrasi meydanına kadar sürdü. Sancak burada Siirt Valisi Sayın Dr. Kemal KIZILKAYA’ya sporcular tarafından teslim edildi.