Gençlik ve Spor Bakanlığımız, Gençlik ve Spor Festivali ‘’ Hareketlilik Yılı’’ mottosu ile 15 Temmuz Demokrasi Meydanında 81 il ile  eş zamanlı olarak  ‘Gençlik ve Spor Festivalleri’ gerçekleştirdi. ‘’ Hareketlilik Yılı’’ mottosuyla 25 Ağustos 2024 Pazar günü 81 ilde düzenlenen festivallerde her yaştan vatandaşın gençlik ve spor faaliyetleriyle buluşması sağlandı.

 “Hareketlilik Yılı” mottosuyla 25 Ağustos 2024 Pazar günü 81 ilde düzenlenen festival de her yaştan vatandaşın gençlik ve spor faaliyetleriyle buluştu.

Gençlik ve Spor Festivali, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Herkes için Spor Federasyonu işbirliğinde eş zamanlı olarak 81 il kent meydanlarında etkinlikler düzenledi.

Farkındalık oluşturulmasının hedeflendiği festivallerde gençlik merkezi çalışmalarından, atölyelere, spor alanlarından, genç sanatçıların performanslarına, çocuk etkinliklerinden, sporcu gösterilerine kadar birçok etkinlik ve yarışma vatandaşlarla buluştu.

Gençlik ve Spor Bakanlığımızca ilan edilen 2024 Hareketlilik Yılına vurgu yapılarak festivallerde gün boyu sürecek etkinliklerle ‘Sağlıklı bir gelecek için hareket et’ mesajı verilecek.

Gençlik ve Spor Festivaline Siirt Gençlik ve Spor İl Müdürü Hayati KISACIK, Spor Hizmetleri Müdürümüz M. Tufan OLĞAÇ katılarak gençlerle birlikte spor etkinliklerine katıldı.

Festival kapsamında gerçekleştirilen faaliyetler:

- Gençlik merkezi el sanatları çalışmalarının sergilenmesi, vatandaşlar tarafından yapılabilecek küçük hediyelik eşya çalışmaları, gençlik merkezi gönüllüsü gençlerin sahne etkinlikleri, ödüllü yarışmalar.

- Resim sergisi, gençlik merkezi inovasyon takımlarının çalışmaları, bilim ve teknoloji deneyleri, baskı çalışmaları.

- Çocuk etkinlikleri; yüz boyama etkinlikleri, maskot ve palyaço gösterileri.

- voleybol, satranç, çuval oyunu, vb. spor etkinlikleri.